Het personeel van Perry Sport en Aktiesport geeft het goede voorbeeld. De winkels van de failliet verklaarde winkelketens blijven voorlopig gewoon open, in afwachting van een mogelijke doorstart. Het personeel werkt door zonder daarvoor betaald te krijgen.

De banken hebben vorige maand, één dag voor de salarissen uitbetaald zouden worden, alle rekeningen van moederbedrijf USG geblokkeerd. Uitkeringsinstantie UWV zal de betalingsverplichting overnemen, maar dat neemt enkele weken in beslag. In de tussenperiode staat het personeel dus zonder salaris in de winkels in de hoop op een spoedige doorstart.

De curator van Perry Sport en Aktiesport, Toni van Hees, gaat de komende dagen met negen partijen in gesprek voor een doorstart van de sportwinkelketens. Het gaat zowel om investeerders als branchegenoten uit binnen- en buitenland. In totaal hebben zich twintig partijen met interesse gemeld. De curator heeft daar de beste kandidaten uit geselecteerd.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk winkels van Perry Sport én Aktiesport tezamen in één deal te verkopen. Of dat lukt blijkt mogelijk later deze week al.

Intussen heeft het personeel nog steeds niet het salaris over februari ontvangen. Op 11 maart zal er wel een (deel van?) salaris worden overgemaakt, lezen we op de site van het AD.

Toevallig is de coach van het voetbalteam van één van mijn zoons filiaalmanager bij een winkel van Aktiesport. Zo merk je van dichtbij wat een impact dit gebeuren heeft. Gelukkig blijft het personeel het positief inzien en zetten zij zich voor 100% in om een eventuele overname te doen slagen. Ze hebben daarvoor ook een Facebook Groep opgezet.

Hoewel bij winkelketen V&D onlangs een overname mislukte, heb ik er alle vertrouwen in dat dit bij Aktiesport en Perry Sport wel gaat lukken. Het gaat om moderne winkels met uitstekend, toegewijd personeel en een prima service.

boots nw

Twee weken geleden heb ik er nog voetbalschoenen gekocht voor mijn zoons en toen bij één van hen de maat niet voorradig bleek in de winkel werd dat vlotjes geregeld via het ICT systeem in de winkel. Binnen twee dagen werden de schoenen thuis bezorgd. Zoons blij!

Kortom, een prima, moderne winkelketen voor de sportliefhebber met gemotiveerd en deskundig personeel. De huur van de winkelpanden zal zeker niet zo’n zwaar beslag leggen op de begroting als dit het geval was bij de veel grotere V&D panden. Daarom zie ik het positief in. Laten we hopen dat er in dit geval op tijd een gezonde doorstart plaats zal vinden.

Tot het zover is, verdient het personeel van Aktiesport en Perry Sport zeker een hart onder de riem!

Advertenties

2 gedachtes over “Personeel Aktiesport en Perry Sport verdient alle steun

  1. Ook mijn broer is 1 van de filiaalmanagers van AktieSport . Daardoor maken wij het mee van heel heel dichtbij. Hij maakte het nieuws als eerste aan ons bekend. We waren totaal overdonderd. Hopelijk komt er een doorstart en kan hij blijven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s