Jan foto wit 2
Jan Gajentaan

 

Jan Gajentaan woont sinds meer dan tien jaar in Hoogvliet, een deelgemeente van Rotterdam. Hij is in 1959 geboren in Amsterdam als telg van de bekende dierenartsenfamilie Gajentaan; zowel zijn vader als grootvader waren dierenarts.

Jan groeide op in Amsterdam in de woelige jaren zestig en zeventig. In het titelverhaal van zijn e-book “Heimwee naar de Gerard Doustraat” vertelt hij hoe hij de idealen en illusies van zijn generatie deelde maar daar later afstand van nam, al bleef de nostalgische herinnering aan een tijd van vrijheid, “flower power” en idealisme.

In dit e-book vertelt hij ook over een spannend avontuur in de Surinaamse Jungle. Zie hier voor meer informatie over de e-books van Jan. In dezelfde periode, jaren negentig, werkte hij in Nederland voor twee Amsterdamse headhunterburo’s waaraan een apart hoofdstuk is gewijd in zijn e-book.

Jan’s grootvader maakte behalve als dierenarts ook furore als de Amsterdamse Sinterklaas van de jaren vijftig en zestig en was tevens de eerste Televisiesinterklaas. Ook dit komt aan de orde in zijn e-book.

Intocht 1961
Dr. J. Gajentaan (1902 – 1987) als Sinterklaas in 1961. Op de achtergrond Mies Bouwman

In de periode vanaf 2002 is Jan HR Manager geweest bij twee grote logistieke bedrijven. Dit was ook de reden voor zijn verhuizing naar Rotterdam. Sinds 2010 is Jan zelfstandig Recruitment / Human Resources Consultant. Zijn grote passie is het schrijven van blogs, veelal over actuele politieke onderwerpen, en e-books. Verder is hij is ook een drukbezet “voetbalvader”.

jan voetbalvader
Jan & family bij het voetbalveld