In januari 2016 heb ik twee E-books gepubliceerd: een verhalenbundel en een dichtbundel. Het schrijfproces heeft lang geduurd, de verhalen heb ik in de loop der jaren geschreven, maar nooit iets mee gedaan omdat een aantal zaken me zwaar op de maag lagen.

De gedichten stammen deels uit mijn wat “wildere” jaren, maar heb ik nooit gepubliceerd. Ik heb ze allemaal opnieuw verwerkt, geselecteerd en gestileerd. De autobiografische verhalen gaan onder meer over mijn grootvader, over wie ik de laatste tijd veel te weten ben gekomen via het Delpher archief.

Mijn verhalenbundel bestaat uit vijf verhalen:

  1. Heimwee naar de Gerard Doustraat
  2. Romeo Bravo
  3. Headhunters
  4. Opa
  5. Marseille

Heimwee naar de Gerard Doustraat plaatje

In het titelverhaal “Heimwee naar de Gerard Doustraat” probeer ik de sfeer te schetsen van eind jaren zeventig, het staartje van de flower-power periode, een tijd die heus ook wel zijn nadelen had maar waar ik soms nostalgisch naar kan verlangen. Misschien omdat we ons toen zo vrij voelden, of misschien gewoon omdat ik toen twintig jaar was en je nu eenmaal altijd heimwee hebt naar die tijd, toen het leven nog aan je voeten lag.

In “Romeo Bravo” vertel ik over mijn avonturen in Suriname, mijn ontmoetingen met Ronnie Brunswijk en ook één keer – heel kort – met Desi Bouterse.

“Headhunters” is een heel ander verhaal en gaat over mijn lotgevallen in de Amsterdamse headhunterswereld van de jaren negentig.

In het hoofdstuk “Opa” ga ik in op het boeiende leven van mijn grootvader, de Amsterdamse Sint, en vertel ook over zijn moeizame laatste jaren. Hij overleed in 1987.

In het laatste hoofdstuk “Marseille” ga ik in op mijn jeugd, het vroege verlies van mijn moeder, wat er daarna gebeurde en hoe dat mij beïnvloed heeft. Ik probeer te analyseren wat het met me gedaan heeft en hoe ik daar vervolgens uit ben gekomen.

Afijn, laat ik maar niet te veel verklappen: wie het allemaal wil weten moet gewoon mijn E-book lezen! Het is verkrijgbaar via deze link

Mijn dichtbundel heeft als thema: verlangen.

Vogel verlangen foto
Zoals het dromerig verlangen naar liefde en erotiek dat iedereen wel kent uit heden of verleden en dat soms kan leiden tot pijnlijke desillusies, maar ook tot momenten van geluk.

Mijn dichtbundel kun je kopen via deze link