Er was eens een gezin met twee héél erg verwende kindertjes: de tweeling Mark en Sigrid. De ouders van de twee koters hadden heel wat met hen te stellen, maar één keer per jaar was het helemaal bar en boos: dan moest hun verjaardagsfeestje gevierd worden.

De moeder van Mark en Sigrid had al maanden van tevoren slapeloze nachten ervan. Dit keer stond Sigrid erop dat de buurtkinderen Jesse en Lilianne ook uitgenodigd zouden worden.

Daar had Mark geen trek in, want op het vorige verjaardagspartijtje hadden deze twee belhamels stiekem de voorraadkast half leeggesnoept en de rest uitgedeeld aan kinderen uit een andere buurt, zodat Mark maandenlang niets meer te snoepen had.

“Laat er dan maar eentje komen, die kan ik nog wel in de gaten houden!”, zei Mark.
“Nee, ik wil ze allebei uitnodigen, het is ook mijn verjaardagsfeestje!”, stampvoette Sigrid.

Om het nog ingewikkelder te maken: Jesse en Lilianne hadden besloten dat ze alleen samen zouden komen, of niet.

Moeder Mariëtte werd steeds radelozer. Om tijd te winnen had ze Mark en Sigrid gevraagd een zomeropstel te schrijven, met mooie tekeningen. Zo had ze de tweeling zes weken zoet weten te houden, maar nu was het al bijna september en het verjaardagsfeestje kon niet veel langer uitgesteld worden.

Vorige week waren Jesse en Lilianne stiekem op bezoek geweest bij Sigrid. Jesse, die dolgraag naar het verjaardagsfeestje wilde komen – hij hoopte daar nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken – had een voorstel gedaan. Ze zouden samen komen in de bakfiets van Jesse en met een koord onderling verbonden blijven, zodat de één niet ongezien in de voorraadkast kon komen terwijl de ander aan het koekhappen was.

Dit voorstel overtuigde Mark niet echt. Hij zou het er maar druk mee hebben de twee belhamels in de gaten te houden en wilde eigenlijk gewoon feesten met zijn vrienden uit Brussel. Konden ze niet beter Gert-Jan uitnodigen, een verre neef van Jesse en Lilianne? Dat was een wat rustiger type.

“Ik ga niet feesten zonder Jesse en Lilianne”, riep Sigrid voor de zoveelste keer.

Moeder Mariëtte was ten einde raad. Wat moest ze doen. Lootjes trekken wie er mocht komen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s