Nu het CDA van Sybrand Buma in de lift zit (plus drie zetels in de peiling van Maurice de Hond afgelopen zondag) zou het best eens zo kunnen zijn dat PVV, VVD en CDA samen de grote winnaars worden van de komende verkiezingen en als enige partijen meer dan 20 zetels halen. Valt er van deze drie een coalitie te brouwen na de mislukking van 2010 – 2012, of gaan we richting een VVD-CDA-D66-GroenLinks coalitie, het schrikbeeld van OpinieZ auteur Uri van As? 

Pleidooi voor een rechtse coalitie
In dit stuk wil ik betogen dat het wel degelijk mogelijk is een coalitie te vormen met PVV, VVD en CDA als basis, mogelijk aangevuld door partijen zoals SGP en 50Plus. Dit ondanks alle uitsluitingsgeluiden. Nodig zal dan wel zijn dat de twee tenoren die voortdurend met elkaar in botsing komen te weten Mark Rutte en Geert Wilders, beide een stap terug doen en genoegen nemen met een plaats als politiek leider in het parlement of in het geval van Rutte, zijn leiderspositie opgeeft en een toekomst zoekt buiten de politiek. Een nieuw sociaal-rechts kabinet kan dan geleid worden door politici als Martin Bosma, Halbe Zijlstra, Sybrand Buma en Kees van der Staaij, die onderling geen lastige geschiedenis hebben.

Programmatisch geen onoverkomelijke verschillen PVV-VVD-CDA
Op programmatisch gebied, zie ik in het binnenlands beleid geen onoverkomelijke struikelblokken. De PVV zal enkele punten moeten inslikken zoals een totaalverbod op de islam of AOW voor allen bij 65. Een compromis op het punt van de AOW kan gevonden door mensen met zware beroepen wél pensioen met 65 jaar te gunnen. Ook VVD en CDA zullen punten moeten inleveren. Grosso modo zal er snel overeenstemming zijn voor een rechts beleid gericht op lastenverlichting, innovatie, verkleining van de overheid en afbouwen van het subsidiecircus van de uitgerangeerde PvdA. Vooral, beperking van de immigratie en een streng integratie-beleid. Blijft over als struikelblok: EU en euro.

Geen opbreken van EU en eurozone in 2017
In januari betoogde ik op de site van OpinieZ dat een grote omwenteling in de zin van een Nexit er volgens mij in 2017 niet in zit. Daarvoor gaat het te goed, nu alle eurozone landen voor het eerst sinds 2007 weer economische groei behalen. Het uiteenvallen van de eurozone zal niet eerder gebeuren dan in 2020 of 2021, of eerder bij een volgende crisis. In dit stuk verwees ik naar de Visegrad strategie, het beleid van vier Centraal/Oost-Europese landen onder aanvoering van Hongarije en Polen. Kort gezegd komt dit beleid erop neer dat deze landen hun grenzen sluiten voor migranten, met megaboetes dreigende eurocommissarissen als Frans Timmermans ten spijt.

Visegrad-4 (V4) wordt de Oost-Europese 16
Al sinds enige tijd heeft ook Oostenrijk een soortgelijke beleidslijn als de V4. De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz heeft al meerdere keren zijn afkeer gedeeld van het welkomsbeleid van Angela Merkel en pleitte afgelopen zondag nog voor opvang van alle asielzoekers in de eigen regio.  Let wel, Kurz is een christen-democraat en behoort dus tot dezelfde politieke familie als Sybrand Buma. Steeds meer landen keren zich af van het EU-migrantenbeleid en voeren hun eigen beleid ter zake, dat wil zeggen zij beschermen hun grenzen en accepteren geen gedwongen asielzoekerquota van Brussel. Volgens de conservatieve site Breitbart zou het inmiddels gaan om 16 landen.

Een nieuw stel kaarten in de hand
Dit is natuurlijk een interessante ontwikkeling. Want de samenwerking VVD-CDA-PVV (met PVV als gedoogpartner) sneuvelde in 2012, los van geschilpunten over bezuinigingen, vooral over Wilders’ onvrede over het slappe immigratiebeleid. De verantwoordelijke minister voor Immigratie, Integratie en Asiel Gerd Leers kreeg telkens nul op het rekest in Brussel. Op hun beurt hadden VVD en CDA er genoeg van de voortdurende kritiek van Wilders te moeten verduren en naar het schijnt trok uiteindelijk het CDA de stekker eruit.

Miljoeneninvasie
Nu liggen de kaarten anders. Europa heeft de afgelopen twee jaar een ongekende miljoeneninvasie meegemaakt van vooral islamitische asielzoekers. Ook al zal een deel van deze mensen gegronde redenen hebben gehad om te vluchten (met name Syriërs), een ieder met gezond verstand snapt dat onze cultuur en leefwijze onder onacceptabele druk komen te staan als het zo door gaat. Tientallen miljoenen would-be migranten uit het Midden-Oosten, Afrika en landen als Afghanistan verdringen zich om de EU in te komen. Partijen als D66 of GroenLinks willen de deur open houden. Zo worden wij een minderheid in eigen land, om te beginnen in de grote steden. Adjiedj Bakas’ voorspelling uit 2006 van een Eurabia zal snel bewaarheid worden.

Links rampenkabinet voorkomen
De enige manier om dit rampscenario te voorkomen is volgens mij het uit de regering houden van partijen als D66, GroenLinks en PvdA en zo snel mogelijk na 15 maart een coalitie vormen met PVV, VVD en CDA als kern, die een sociaal-rechts beleid gaat voeren en wat betreft het immigratiebeleid zal aansluiten bij de Oost-Europese 16 met als hoofdpunt asielopvang alleen in de eigen regio. Dat er meer gedaan moet worden om deze opvang in de regio zo humaan mogelijk en ook perspectiefrijk (voor de vluchtelingen) te doen geschieden staat buiten kijf en zal ook een belangrijke voorwaarde zijn voor christelijke partijen als CDA en SGP om hieraan mee te werken. Ik ben van mening dat het werk van de Engelse ontwikkelingseconoom Paul Collier die al jaren pleit voor stopzetten van de wereldwijde asielidiotie en voor een betere opvang in de eigen regio hiervoor mede een basis kan vormen.

Stabiel kabinet
Op basis hiervan kan er gewerkt worden aan een stabiel kabinet 2017 – 2021 met als kernpartijen PVV, VVD en CDA, een kabinet dat met een goed en doordacht beleid komt en zodoende een kabinet Rutte 3 over links – terecht gevreesd door Uri van As – kan voorkomen. Enige wisseling van personen zal daarbij wel noodzakelijk  zijn, vooral wat betreft VVD-bewindslieden. De door mij gewenste PVV/VVD/CDA/++ coalitie lijkt nu onwaarschijnlijk maar u en ik kunnen er iets aan doen, zoals Uri van As gisteren al schreef: op 15 maart rechts van VVD en CDA stemmen, dus op PVV, FvD of VNL.

 

Advertenties

Een gedachte over “Visegrad strategie kan basis zijn van PVV-VVD-CDA kabinet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s