Het was 5 april 2017. Geert Wilders had net de Nederlandse verkiezingen gewonnen en 46 zetels bemachtigd in het parlement. In Frankrijk waren in alle steden rellen. Bovendien waren daar begin maart nog aanslagen geweest. Als gevolg hiervan stond Marine Le Pen op het punt de Franse presidentsverkiezingen te winnen volgens alle peilingen, óók die voor de tweede ronde.

Speciale EU-top
Om de situatie het hoofd te bieden hadden alle regeringsleiders van de EU, de belangrijkste leden van de Europese Commissie én EU-president Donald Tusk een bijzondere vergadering bijeen geroepen. Tijdens drie dagen en nachten vergaderen waren ze tot de slotsom gekomen dat nog maar één ding zou helpen: het spreken van de waarheid tegen de bevolking. Jean-Claude Juncker had persoonlijk tien kratten cognac meegenomen, die moesten dienen als waarheidsserum.

Angela Kasner neemt het woord

angelaOmdat de emoties en ook de drank Donald Tusk te veel waren geworden en Jean-Claude Juncker na drie nachten ladderzat onder de vergadertafel lag, was besloten dat Angela Kasner – haar eerste waarheidsdaad was de naam Merkel niet meer te gebruiken – het woord zou voeren. Daar stond ze, omringd door de weliswaar wankelende, maar plechtig kijkende Hollande, Rutte en andere EU-regeringsleiders.

Euro
“Fangen wir mal an”, lispelde de bedrommeld kijkende Angela Kasner tegen de verzamelde journalisten. “Erst mal der Euro, unsere  Gemeinschaftswährung. Das war natüchlich der grosse Irrtum.” Omstandig begon Kasner uit te leggen dat het totale waanzin is 19 totaal verschillende landen één munt op te leggen met één wisselkoers en één centraal rentetarief. Het leidde eerst tot een schuldenzeepbel en toen die barstte tot allerlei problemen “die onder mijn leiding ten onrechte zijn afgewenteld op de Europese belastingbetalers in plaats van de banken die er mede voor verantwoordelijk waren”, aldus de schuldig kijkende Kasner.

Domme Franse socialisten

merkel hollande.jpg

Hollande kon nu niet achter blijven. Ook de Fransman had geproefd van het waarheidsserum. “Ja, de euro is er ooit gekomen dankzij de Franse socialisten die daarmee dachten dat zij de politiek dominante macht in Europa zouden kunnen blijven”, gaf Hollande toe. “Ze hadden helemaal over het hoofd gezien dat het economisch sterkere Duitsland hen juist voorbij zou streven door de gemeenschapsmunt. Vertrouw dus nooit een Franse socialist met uw geld”, aldus de goudeerlijke Franse president.

Wir schaffen das nicht
merkel-harp
De beurt was nu weer aan Angela Kasner. Immigratie was het netelige thema.  Wir schaffen das nicht sprak de Duitse bondskanselier, die omstandig haar excuses aanbood voor haar blunder van september 2015 toen zij de Duitse grenzen openstelde voor zo’n beetje  iedereen die zich uitgaf voor asielzoeker: “ik was waarschijnlijk beneveld of gewoon machtsdronken, het is aan de geschiedenis om daarover te oordelen”.  Massa-immigratie en multikul waren leuk voor de jaarlijkse Bilderberg conferenties maar in de praktijk toch niet zo’n heel erg goed idee, gaf Kasner toe.

EU oplossingen
Het was nu tijd voor de oplossingen. Tusk was weer een beetje bij zinnen gekomen en mocht het woord voeren. Alle Europese binnengrenzen zouden tot nader order weer bewaakt worden. Intussen zouden de EU-buitengrenzen versterkt worden en een Australisch Sovereign Borders beleid gevoerd worden. Opvang van asielzoekers alleen in de eigen regio. Wel zou er meer geld gaan naar een behoorlijke humanitaire opvang met Safe Havens in conflictregio’s gekoppeld aan het concept van economische zones, zodat ook vluchtelingen een beter perspectief zouden krijgen. Immigratie werd sterk beperkt, remigratie zou gestimuleerd worden.

Verder zou er met de hoogste spoed een flexibel monetair model voor de euro ontwikkeld worden waardoor landen een verschillend rente- en wisselkoersbeleid kunnen voeren.

Na afloop van de EU persconferentie werden ook Geert Wilders, Marine Le Pen en Viktor Orbán om hun mening gevraagd. Too little, too late, was hun eensluidende mening.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s