De door het VARA-programma Pauw in het zadel geholpen aspirant-politica van DENK Sylvana Simons kreeg gisteren weer eens een uitgebreid podium van presentator  Jeroen Pauw en zijn redactie om zich te profileren als slachtoffer en tevens soort van reddende engel, in haar eigen ogen dan.

Volgens Sylvana, die gretig bijgevallen werd door de aanwezige gasten Tofik Dibi en Zarayda Groenhart, zit het al honderden jaren fout met de racistische witte mens maar is het nu eindelijk tijd voor verlossing dankzij de inclusieve politiek die Sylvana als nieuwbakken politica naar het volk zal brengen. Jeroen Pauw slikte het allemaal als zoete koek en wist niet één kritische vraag te verzinnen.

Natuurlijk, de racistische bagger en bedreigingen die Sylvana Simons naar haar hoofd krijgt gesmeten moeten totaal afgekeurd worden met als voorlopig dieptepunt het ranzige filmpje van een 37-jarige Kudelstaarter, die zich gisteren vrijwillig meldde bij de politie.

Ik wil niets afdoen aan de terechte verontwaardiging daarover maar Sylvana is helaas niet de enige politicus die bedreigd wordt in ons van het padje geraakte land. Wat Sylvana over zich heen krijgt is nog steeds kinderspel in vergelijking met de bedreigingen waarmee PVV-leider Geert Wilders al een tiental jaren moet leven.

Eenzijdig beeld
Het spel wordt slim gespeeld door de partij DENK van ex-PvdA’ers Kuzu, Oztürk en nu ook Sylvana Simons. De allochtone bevolking wordt voorgesteld als slachtoffer van ”institutioneel racisme”; de autochtone bevolking als inherent racistisch als gevolg van het koloniaal verleden. Dat bij de allochtone bevolking ook sprake is van racisme, groepsdenken en in toenemende mate van antisemitisme wordt niet benoemd.

lesIk zal niet ontkennen dat er in vergelijking met een jaar of veertig geleden toen we in Nederland nog geneigd waren de multiculturele samenleving als een vrolijk feestje te beschouwen – een beetje zoals The Les Humpries Singers begin jaren zeventig op het podium stonden te swingen – een terugval heeft plaats gevonden.

Er is veel sjagrijn onder de autochtone Nederlandse bevolking over de ongevraagde massa-imigratie van de laatste decennia, die door een relatief kleine elite werd opgedrongen. Bij een deel van de Nederlandse bevolking uit dat sjagrijn zich in een afgeven op buitenlanders in het algemeen waarbij door sommigen geen onderscheid meer wordt gemaakt per individu, waardoor inderdaad kwalijke vormen van discriminatie kunnen ontstaan.

Hoe afkeurenswaardig ook, deze terugval en het steeds  guurder worden van het geestelijke klimaat in Nederland heeft helaas ook te maken met het gedrag van een deel van de nieuwkomers, maar dat is de andere kant van de medaille die door Kuzu, Oztürk en Sylvana Simons stelselmatig wordt verzwegen.

Dan hebben we het over zaken als hoge criminaliteit onder bepaalde allochtone groepen;  een agressieve islamisering van ons land die gepaard gaat met een stijging van het aantal antisemitische incidenten; een keiharde liquidatiecultuur van heel jonge jongens (Mocro maffia); agressief en respectloos gedrag van jongeren op straat en in het openbaar vervoer; een voor Nederlandse begrippen ongekende terreurdreiging en hoge overheidskosten door het moeten begeleiden en bewaken van teruggekeerde jihadisten uit Syrië, die als wandelende tijdbommen terugkeren.

Het mes snijdt dus aan twee kanten. Als we het ooit weer een beetje gezellig willen krijgen in dit land zal het probleem van de deels ontspoorde multiculturele samenleving van verschillende kanten benaderd moeten worden zonder taboes, waarbij ik nog steeds van het ouderwetse idee uitga dat van een immigrant een positieve bijdrage mag worden verwacht aan de samenleving en dat mensen met een dubbel paspoort die alleen maar bezig zijn de boel hier te verzieken op enig moment hun Nederlandse paspoort kunnen inleveren en vertrekken, al zijn ze hier geboren.

Etnische politiek
Het grote gevaar van een beweging zoals DENK als die succesvol blijkt bij de verkiezingen volgend jaar, is dat we voor het eerst in Nederland een vorm van etnische politiek zullen krijgen. De vanuit Istanboel gesteunde beweging maakt daarbij dankbaar gebruik van het progressieve frame waarbij de bevolking wordt ingedeeld in witte mensen (autochtone blanke bevolking) en zogenaamde zwarte mensen van wie het meerendeel niet zwart is, maar hooguit lichtgetint.

Geholpen door de dommige, linkse weg-met-ons elite die dit wit/zwart frame gretig toepast wordt indirect een vorm van etnische verdeeldheid gezaaid. De witten zijn immers de slechten want racistisch en koloniaal; de zwarten zijn goed.

Een sfeer van met zijn allen tegen de witten ligt dan op de loer. In grote steden waar de “witten” nu al in de minderheid zijn, zeker onder jongeren, kan deze verdeeldheid nare consequenties krijgen zoals Bolkestein al voorspelde begin jaren negentig.

Meten met twee maten
Nu krijgen we allerlei absurde voorstellen op ons af van DENK, dat naamsverandering eist van de Coentunnel of van straten die vernoemd zijn naar de schurk (dixit Kuzu) Michiel de Ruyter. Over de Sultan Ahmet moskeeën in Nederland zwijgt men, terwijl het hier – in tegenstelling tot Michiel de Ruyter die zich juist inzette om slaven vrij te kopen –  om een slaven houdende sultan gaat waarbij zwarte slaven in het Ottomaanse koloniale imperium (om in DENK terminologie te blijven) een heel wat slechter lot troffen dan de witte slaven die deze schurk (wederom DENK terminologie) er eveneens op nahield.

Ik vind dan ook dat als we de slavernij dan toch uitgebreider moeten behandelen in het onderwijs er net zo veel aandacht moet komen voor de Arabische slavenhandel als voor de Transatlantische slavenhandel, die overigens een eeuw eerder is afgeschaft en ook nog uit vrije wil hetgeen van de Arabische slavenhandel en het houden van slaven aldaar niet gezegd kan worden.

Als grote groepen zich laten meeslepen door het wij/zij denken van DENK en hun eenzijdige benadering van heden en verleden, zal dit volgens mij ertoe leiden dat mensen zich politiek steeds meer gaan organiseren op basis van etniciteit. Omdat ik twintig jaar adviseur ben geweest van een Surinaamse politieke partij weet ik maar al te goed wat etnische politiek kan doen met een land.

Etnische politiek leidt tot patronage en onderling wantrouwen, waardoor uiteindelijk vrijwel niets meer van de grond komt. De miserabele toestand van het bijna failliete Suriname – zie het laatste IMF rapport  – is daar een illustratie van. De grootste veroorzaker van de huidige ellende is Desi Bouterse die juist in de jaren tachtig een niet-etnische partij had opgericht (de NDP) maar klaarblijkelijk is ook deze beweging gecorrumpeerd door het patronage- en corruptievirus.

De ironie van het lot wil dat men dit in Suriname nu wel inziet en de politieke partijen daar grote moeite doen om van hun etnische imago af te komen door een nationaal beleid te huldigen en zich open te stellen voor mensen uit andere etnische groepen dan degene waaruit ze oorspronkelijk voortkomen. Deze ontwikkeling zien we de laatste jaren in Suriname sterk bij traditioneel etnische partijen zoals VHP (oorspronkelijk hindoestaans), NPS (creools), Pertajah Luhur (javaans) of ABOP en BEP (marron partijen).

In Nederland zien we een omgekeerde beweging en zal, als mijn analyse correct is, door toedoen van DENK een vorm van etnische politiek mogelijk haar intrede doen in het Nederlandse parlement met ingang van maart 2017. Ook nu gebeurt dat al natuurlijk, met dank aan de geroofde PvdA-zetels van Kuzu en Oztürk en de enorme, in mijn ogen sterk overdreven media-aandacht die hen ten deel valt.

 

Advertenties

Een gedachte over “DENK: etnische politiek in Nederland

  1. Stoppen met partijpolitiek maar gewone Nederlandse werkers in de politiek.Partijpolitiek is slecht voor iedereen en de 70/80 jarige Nederlandse inteelt partijen zijn hun datum allang voorbij. Iedere 4 jaar een ander poppetje maar dezelfde kliek zakkenvullers.Dat is geen politiek weer. Wat Nederland nodig heeft is een zakenkabinet met mensen die het voor ons land doen,niet voor macht of rijkdom,zoals Denk. Pas dan komt het goed. Niks allochtone partijen,ook geen communistische partijen meer,zoals de cpvdAfbraak. De verraders die er nu zitten moeten worden afgezet,vastgezet en later veroordeeld door een volkstribunaal.Zij plegen dag na dag hoogverraad en hebben onze grondwet en overige wetten bij het vuil gezet. Zij maken voor de autochtone bevolking steeds nieuwe wetten,terwijl wij ook nog eens hun onverdiende salaris betalen.Voor de rest geven zij ons belastinggeld uit aan het buitenland terwijl het is bedoeld voor ons eigen land.Dus geen belasting meer betalen aan deze criminelen . Die het geld van zieken en bejaarden afnemen.Politiek correct is menselijk incorrect.
    Socialisme bestaat niet is een fakenaam voor puur communisme.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s