Eerder heb ik geblogd dat ik als nieuwbakken PVV-supporter niet helemaal heppie de peppie ben met het nieuwe islam standpunt van de partij in het A4 program: een totaalverbod op de koran en álle moskeeën en islamitische scholen sluiten. Daarbij gaat het me niet zozeer om het “gelijk”. Ik ben geen islamdeskundige en misschien heeft Geert Wilders wel het grootste gelijk van de wereld. Eerder kijk ik naar de politieke haalbaarheid en wenselijkheid van dit punt.

Het grote doel
Het grote doel dat we op dit moment voor ogen moeten houden is voorkomen dat een brede partijencoalitie van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks een kabinet vormt in 2017 en de periode 2017 tot 2021 benut om Nederland over te leveren aan een geïntegreerde EU, waardoor ons land definitief een provincie van de EU zal worden in plaats van een soevereine natiestaat.

Dit is ook de belangrijkste reden dat ik de PVV steun. Voor VNL als rechts-liberale splinter die hard wil inhakken op de verzorgingsstaat zie ik op korte termijn geen grote toekomst, al moet Jan Roos wel in staat worden geacht enkele zetels af te snoepen van VVD en PVV. Dat zal echter alleen maar leiden tot meer verdeeldheid.

Volgens mijn analyse kan het verhinderen van een brede pro-EU coalitie alleen lukken als de PVV in maart 2017 de grootste partij wordt met pakweg 50 zetels. Dan kunnen andere partijen niet meer met goed fatsoen om de PVV heen. Om dat te bereiken zal de PVV – in mijn optiek dan – iets moeten opschuiven naar het midden, zowel inhoudelijk als qua retoriek. Precies de beweging die presidentskandidaat Donald Trump sinds een maand heeft gemaakt in de VS en waardoor hij nu weer gelijk opgaat met Clinton.

Het islam standpunt van de PVV
Sinds het publiceren van het A4 program is de PVV gedaald in de peilingen en is het demoniseren weer volop begonnen. Zo deed politicoloog Meindert Fennema gisteren op TPO een duit in het zakje door te verklaren dat Wilders zich “buiten de rechtsstaat plaatst”. Dat lijkt mij rijkelijk overdreven. Laten we eerst eens kijken wat de PVV precies schrijft en wat het verschil is met het programma 2012 – 2017.

Dit stond er over de islam in het PVV programma 2012 – 2017:

schermafdruk-2016-09-13-09-01-12

En dit in het recente PVV A4 (concept)programma:

schermafdruk-2016-09-13-09-08-46

Opvallend is dat het verschil niet zo groot is. Het belangrijkste verschil is dat de partij nu pleit voor het willen sluiten van alle moskeeën. Het koranverbod en het sluiten van islamitische scholen stond al in het oude programma.

Het willen sluiten van alle moskeeën lijkt mij inderdaad een beetje te “stief” en is zowel politiek als juridisch moeilijk haalbaar, dus koren op de molen van de tegenstanders van de PVV. Waarom niet beginnen met het verbieden van salafisme?

Daar is immers alle reden voor – de door Saoedi-Arabië ruimhartig gefinancierde salafisten vormen de ideologische voedingsbodem van terreurbewegingen zoals Al Qaeda of ISIS. Over hoe dat precies in zijn werk gaat, heeft een Franse ex-topambtenaar van Defensie onlangs een boekje open gedaan.

Een verbod op het salafisme is m.i. ook niet strijdig met de veelvuldig geciteerde Grondwetsartikelen Art. 1, 6, etc. Want daar staat weliswaar dat er vrijheid van religie en levensovertuiging is in Nederland, maar er staat ook bij: behoudens ieders verantwoordelijkheid voor de wet.

Als aangetoond kan worden dat een levensovertuiging en/of religie tegen de wet is, zoals bij het nazisme het geval is, kan die levensovertuiging of religie dus rechtens verboden worden en dat is dan volledig in lijn met onze Grondwet en rechtsstaat. Ik ben van mening dat het salafisme als racistische, antisemitische haatideologie op grond daarvan verboden moet worden.

Laten we érgens beginnen
Hoe het dan verder moet met de rest van de islam? Laten we gewoon beginnen in lijn met het PVV program 2012 – 2017. Restricties opleggen, controle op moskeeën doorvoeren, islamitische scholen sluiten (wilde Fortuyn ook al), buitenlandse financiering én overheidsfinanciering verbieden, etc. etc.

Ook wat betreft de koran zou je kunnen beginnen restricties op te leggen, omdat proefondervindelijk bewezen is dat dit boek levensgevaarlijk is als het niet van de juiste context wordt voorzien. We tellen geloof ik wereldwijd iets van 30.000 aanslagen uit naam van de koran sinds 9/11. Middels verordeningen niet meer toestaan dat deze uitgedeeld wordt op straat of dat er reclame voor wordt gemaakt zou een eerste stap kunnen zijn.

Kortom, met enkele relatief kleine wijzigingen zou het PVV standpunt aantrekkelijker zijn voor middengroepen, inclusief ex-moslims of zelfs voor moderne, geëmancipeerde moslims, die ook niets van de radicalisering moeten hebben.

Overigens heb ik niet het idee dat Wilders op dit moment open staat voor een aanpassing in de zin zoals ik voorstel. Die verharding heeft mogelijk te maken met zijn eigen, verschrikkelijke lot: al 11 jaar zijn leven niet zeker alleen maar omdat hij zich uitspreekt tegen de islam.

Ik kan dat Wilders niet kwalijk nemen, maar ik kan wel wijzen op het hogere doel: een zo groot mogelijke PVV die als sterke regeringspartij het definitief uitleveren van Nederland aan de EU voorkomt, een einde maakt aan massa-immigratie, asiel alleen nog maar in de eigen regio toestaat en die een begin maakt met de deïslamisering van ons land.

Advertenties

8 gedachtes over “Het islam standpunt van de PVV nader bekeken

  1. In de peilingen, waarin ik trouwens totaal geen vertrouwen heb en waarachter zich vele journalisten verschuilen, staat PVV op hooguit 30 zetels.
    De partij zal nog veel meer water bij de wijn noeten doen om in een regeringscoalitie te komen. Net zoals vele andere politieke partijen. Wie durft dat als eerste te zeggen? Jan probeert al iets, maar nog te weinig.

    Liked by 1 persoon

  2. Jan, je hebt deels gelijk, Nederland ontdoen van de parasiet islam gebeurt niet in een dag. Het uiteindelijke doel moeten we wel blijven projecteren, een oorlog kent meerdere slagen, elke gewonnen slag is er een. En ja, wij zijn niet in oorlog met islam, omgekeerd wel.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s