Immigratie, het houdt de gemoederen steeds meer bezig, en terecht. Europa heeft al decennia te maken met ongecontroleerde immigratie door gebrek aan grenzen en verkeerd beleid.

De binnengrenzen zijn afgeschaft door het Akkoord van Schengen en de buitengrenzen worden nauwelijks bewaakt. De instroom wordt grotendeels bepaald door allerlei zwaar opgerekte “mensenrechten” concepten  zoals recht op asielprocedure voor een ieder die Europa weet te bereiken (legaal of illegaal) en het recht op familiehereniging. Van een kwalitatieve, individuele toetsing zoals in het Australische puntensysteem is nauwelijks sprake.

Toegegeven, door de EU-Turkije deal is de asielinflux vanuit Syrië afgenomen en dus kunnen Merkel en Rutte zich op de borst kloppen. De prijs voor die beperking van de asielinstroom is hoog: de Turkse president Erdoğan  kan doen wat hij wil en de EU betaalt een hoge prijs, niet alleen in de vorm van financiële genoegdoening aan Turkije maar ook in de vorm van visumvrijheid voor de Turken, waardoor er weer een ander immigratiespook opdoemt aan de horizon.

Intussen neemt de instroom van illegalen via de route Libië > Italië juist weer toe. Bij duizenden tegelijk worden ze door Frontex, tientallen NGO’s, de Koninklijke Marine of de Italiaanse Kustwacht opgepikt vlak voor de Libische kust en vervolgens naar Italië gebracht, waar ze van de Italiaanse autoriteiten een gratis treinkaartje krijgen en vervolgens van de radar verdwijnen. Als gevolg hiervan gaan hele regio’s, zoals de Calais-regio in Noord-Frankrijk maar ook steden in Italië en elders, ten onder aan de massale aanwezigheid van een horde agressieve, uitgehongerde illegalen.

De EU heeft onlangs Frontex uitgerust met extra budget en bevoegdheden maar wat dit wazige, bureaucratische orgaan dat aan alles en iedereen tegelijk rapporteert (en dus aan niemand) daar precies mee gaat doen is volstrekt onduidelijk. We lezen dat een aanzienlijk deel van het Frontex-budget besteed zal worden aan vingerafdrukmachines en dat doet het ergste vrezen: Frontex is er om de massale invasie vanuit Midden-Oosten en Afrika te faciliteren, niet om deze tegen te houden.

Selfkickers

spook 2
Selfkicker Frans Timmermans

Europese leiders zoals Merkel en Hollande of de selfkickers in de Europese Commissie grossieren in allerlei vage kreten.

Europa moet economisch perspectief bieden aan Afrika en Midden-Oosten klinkt het, alsof wij daar de baas zijn.

Mensenhandelaren moeten bestreden worden en staten afgekocht, naar het voorbeeld van Turkije. Met andere woorden: we stellen ons chantabel op totdat we helemaal leeg worden gezogen.

Deze slappe, verweekte weg-met-ons mentaliteit is helaas kenmerkend voor het huidige leiderschap, zowel op nationaal als EU-niveau. Het zal wel iets te maken hebben met hun cultureel-marxistische vorming op de universiteiten in de jaren zestig of zeventig.

Af en toe klinkt een helder geluid, zoals in 2015 bij de VVD met het Plan Azmani (asielopvang alleen in eigen regio). Maar wat moet je in vredesnaam met de VVD? De ene dag is het dit, de andere dag weer dat. In Den Haag is het zus, in Brussel is het zo.

H.J. Schoo lezing Edith Schippers

Edith_Schippers_2012_(highres)
Edith Schippers

Gisteren hield VVD-minister Edith Schippers een op zich lovenswaardige H.J. Schoo rede tegen de radicale islam, met een beroep op de vrijheid. Maar toen het concreet moest worden werd het weer Merkeliaanse braaftaal.

We moeten van Schippers een soort van regenboogcoalitie vormen tegen de radicale islam. We moeten nieuwkomers beter integreren door asielzoekers meteen aan het werk te zetten.

Alleen al deze laatste opmerking van Schippers doet het ergste vrezen. Ten eerste heeft dat een aanzuigende werking (in Nederland krijg je werk en een huis! klinkt het alom in het Midden-Oosten). Ten tweede, blijken de “tandartsen uit Aleppo” in de praktijk meestal ongeletterden met nul kans op de hoogontwikkelde Nederlandse arbeidsmarkt.

Dát is nu juist het probleem met ongecontroleerde immigratie: je haalt op grote schaal mensen binnen die hier zowel cultureel als arbeidsmarkttechnisch niet passen, die dus in een isolement raken en vervolgens is de kans groot dat zij of hun nageslacht in de ban raken van de radicale islam.

De radicale islam bestrijden met allerlei denkbeeldige regenboogcoalities is dus totaal zinloos, als we niet eerst ons immigratie concept fundamenteel omdenken en bereid zijn die verandering richting een strenger immigratiesysteem en asiel alleen in eigen regio ook uit te voeren, ook als het een zeker hardhandig optreden vereist. Het stadium van lief en aardig zijn we al lang gepasseerd.

Dit is hetgeen onze huidige elite maar niet wil horen. Ze willen allemaal met de populariteitsprijs naar huis. Daarom zeggen ze vandaag dit en morgen weer dat.

Ik weet niet hoe het de lezer vergaat maar ik ben er klaar mee, met al dat gekonkel en gedraai. Ik wil een heldere oplossing voor het immigratiespook. Ik ga voor Geert, Marine en Frauke. Voor natiestaten met grenzen en voor een gecontroleerd immigratiebeleid. Pas dan kunnen we dat andere spook, het spook van de radicalisering, bij de wortel aanpakken.

Advertenties

2 gedachtes over “Het immigratiespook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s