De progressieve mediawereld en politiek gaan weer eens los op de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Waarom? Trump werd nogal unfair aangevallen over zijn immigratieplannen op de Democratic National Convention door twee islamitische ouders van een Amerikaans oorlogsslachtoffer. Trump antwoordde op de manier van een echte New Yorker: met bluf en een jij-bak.

Dat had Trump natuurlijk beter niet kunnen doen, want dit was de ideale gelegenheid voor de spindoctors van Hillary om los te gaan als een stel hyena’s. Trump had gewoon moeten zeggen dat hij het intens triest vond dat de Khans hun zoon hadden verloren in de door Hillary gesteunde Irak-oorlog en dat hij geen problemen heeft met moslims, maar dat de gespannen situatie in de wereld en de snelle opkomst van een radicale, moorddadige vorm van islamisme nu eenmaal beperkende maatregelen op het vlak van immigratie noodzakelijk maakt. For the good of the country, of zoiets.

Vervolgens kon Trump vanuit zijn tweede lijn het offensief laten openen op Khan, die als immigratiejurist financieel baat heeft bij ruime mazen in de wetgeving en die bovendien schijnt te hebben gepleit voor Sharia wetgeving in allerlei publicaties. Daarnaast had Khan snel zijn company website weggehaald, waardoor hij het één en ander lijkt te verbergen. Dit is het politieke spel zoals het gespeeld wordt door professionele politici en hun vaak rat-achtige spindoctors (Karl Rove types). Dat Trump er de man niet naar is om het spelletje zo te spelen maar daarentegen gewoon zelf een grote mond opzet maakt hem op een bepaalde manier ook wel weer sympathiek. Je weet tenminste wat je aan hem hebt.

Terwijl de progressieve media overuren draaien om Trump en in diens kielzog Wilders nog eens flink te demoniseren gaan de aanslagen gewoon verder, is Europa qua veiligheid en terreurdreiging gezakt naar het niveau van een willekeurige staat in het Midden-Oosten en heeft niemand van deze demoniserende progressievelingen een oplossing, behalve dat we de grenzen open moeten houden, ons niet druk moeten maken over aanslagen die allemaal door verwarde eenlingen worden gepleegd (“het risico van een auto-ongeluk is groter”) en dan zal het gevaar vanzelf wel weg gaan. Of niet.

Intussen gaat de constante toestroom van illegale migranten uit vooral Afrika gewoon door (zie mijn blog Grenzen), constateert zelfs onze politiek-correcte NOS dat steden als Turijn door agressieve migrantzombies veranderen in spooksteden (nadat hun reporter daar bijna levend gevild werd) en meldt het keurige Duitse liberale blad Die Welt dat een Britse doorsneestad als Blackburn totaal geïslamiseerd is.

Willen we dat? Nee. Geen zinnig mens, links of rechts, zal met droge ogen durven volhouden dat dit ooit de bedoeling is geweest van de immigratie. Maar het gebeurt wel en als iemand in ronde bewoordingen het beleid dat hiertoe leidt afwijst dan is de wereld weer te klein. Want, racist, of witte superioriteit, of islamofoob, of weet ik veel wat voor klaagzang we weer horen.

Natuurlijk, je hebt ook echte racisten en dat blijken er helaas veel te zijn, of misschien zijn sommigen het juist geworden door alle machteloze woede en frustratie bij de blanke middenklasse die wordt vermalen tussen een kleine, steeds rijker wordende elite en een grote – veelal gekleurde – onderklasse. Overigens lijkt het anti-blanke racisme net zo hard toe te nemen maar daar horen we weinig van.

Het risico dat deze racisten zich op enige manier aangemoedigd voelen door de ronde woorden van politici als Trump, Wilders of Marine Le Pen, is aanwezig. Daar zullen zij rekening mee moeten houden bij het kiezen van hun woorden, maar dat rekening houden met moet ook weer niet leiden tot afgeknepen politieke correctheid, want dat is nu juist hoe we in de problemen zijn geraakt: door vanaf de jaren 70/80 massaal immigranten op te nemen en de problemen (de verschillen) die daaruit voortkwamen niet te benoemen.

De tijd van de genuanceerde praatjes is voorbij. We zullen de immigratie voorlopig op een laag pitje moeten zetten, asielopvang in de regio organiseren, grenzen bewaken en hard werken aan sociaal en economisch herstel en aan betere integratie van de reeds aanwezige immigranten behoudens hen die het goed doen en al geïntegreerd zijn, natuurlijk.

Er zal eindelijk eens een heldere lijn moeten komen qua immigratie en integratie en – laten we het woord maar noemen, assimilatie – in de westerse wereld. We willen geen parallelle samenleving.

De enige die het voortouw daarin kan nemen in de westerse wereld, naar het zich laat aanzien, is Donald Trump. De genuanceerde progressieve geesten en de listige advocaten die 1000 uitzonderingen op iedere regel bedenken – zeg maar de Khan’s van deze wereld – moeten dan maar tijdelijk een ander klusje verzinnen. Daarom zal ik duimen voor The Donald. Subtiele oplossingen zijn er niet meer.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s