De harde waarheid over de dader van de aanslag in Nice wordt steeds duidelijker, al komt deze met horten en stoten naar voren en wordt zelfs nu nog door de Nederlandse media onvolledig verslagen.

Ging het eerst om een niet religieuze en mentaal onstabiele man zonder enige connectie met de islam, inmiddels blijkt dat Mohamed Bouhlel logistieke ondersteuning kreeg van vijf personen, die allen in voorlopige hechtenis zitten op basis van verdenking van het (mede) plegen van terroristische daden.

Wat in de meeste media niet goed wordt weergegeven, is dat Bouhlel al ruim anderhalf jaar aan het radicaliseren was geslagen. Hiervoor kunnen degenen die het Frans machtig zijn beter de Franse media lezen dan de Nederlandse, bijvoorbeeld dit artikel in Le Figaro.

Hieruit vernemen we dat blijkens informatie van de procureur François Molins, de pleger van de aanslag de afgelopen anderhalf jaar nauw contact had met ene Mohamed Oualid G. en ook met ene Chekri K. Dit zijn ook de mannen met wie hij de laatste dagen voor de aanslag SMS’jes uitwisselde over wapens. De wapens zelf had hij gekregen van een Frans-Albanees stel, die ook vast zitten.

Alleen al tussen Mohamed Oualid G. en de dader Mohamed Bouhlel staan 1278 telefoongesprekken geregistreerd. Ook was er veelvuldig SMS verkeer tussen de twee. Dat het geen frisse gesprekken waren blijkt o.a. uit een SMS’je Mohamed Oualid G. in januari 2015 na de Charlie Hebdo aanslagen stuurde aan Bouhlel:

«Je ne suis pas Charlie… Je suis content. Ils ont amené les soldats d’Allah pour finir le travail».

(ik ben geen Charlie. Ik ben blij. De soldaten van Allah zijn gekomen om het werk af te maken).

Ook Chokri C., met wie 150 telefoongesprekken geregistreerd zijn, kon er wat van. Zo heeft deze Bouhlel in april jl. een Facebook bericht gestuurd dat als volgt luidde:

«Charge le camion, met dedans 2000 tonnes de fer et nique, coupe lui les freins mon ami et moi je regarde».

(laad de vrachtwagen met 2000 ton ijzer en nikkel, snijdt de remmen door mijn vriend en ik zal toekijken).

Kortom, de zogenaamde labiele niet-gelovige sportfanaat en vrouwenmepper Mohamed Bouhlel was in werkelijkheid al minstens anderhalf jaar een geradicaliseerde islamist met dito netwerk van gelijkgestemden.  Zou zijn directe omgeving daadwerkelijk niets in de gaten hebben gehad, of geldt er in die kringen zwijgplicht en beschermt men elkaar?

Ook in het geval van de Brusselse jihadi’s kunnen we niet aan de indruk ontkomen dat zij beschermd werden door vrienden en familie. Hoe kon Salam Abdeslam maanden lang uit de handen blijven van de politie, terwijl hij vrolijk door Brussel wandelde en op allerlei plaatsen verbleef?

Natuurlijk mogen we niet generaliseren en dat doe ik ook niet, maar we kunnen ook niet langer zwijgen over de gruwelijke bij-effecten van een ongecontroleerde massa-immigratie van enkele decennia uit islamitische landen, met als gevolg een ongelooflijke cultuurclash en radicalisering alom.

In zekere zin kunnen we ISIS beschouwen als een bijproduct van de massa-immigratie in Europa, gezien het grote percentage Europese strijders. Maar in plaats van de grens te sluiten en een strenge individuele toetsing door te voeren voor migranten,  werd de grens door toedoen van frau Merkel nog eens open gegooid, met alle gevolgen van dien.

Enkele onschuldige toeristen uit Hong Kong die nietsvermoedend in een Duitse trein zaten kregen er deze week mee te maken.Ze strijden nu voor hun leven in het ziekenhuis. Ik denk niet dat ze bij vertrek een bedankbriefje zullen achterlaten voor Angela Merkel.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s