Vroeger had ik een redelijke mate van vertrouwen dat ik de waarheid wel ongeveer in beeld had als ik een paar kwaliteitskranten had gelezen, het liefst van verschillende politieke kleur. Wat de één verzweeg of minimaliseerde, compenseerde de ander. Zo kwam je dan tot een redelijk objectief totaalbeeld, tenminste dat heb ik altijd gedacht.

Tegenwoordig heb ik het idee dat de zogenaamde MSM (Main Stream Media) mede als gevolg van een fusie- en overname proces steeds meer op elkaar lijken en zich beperken tot het napraten van een politiek-correct wensbeeld, dat vervolgens weer door de politici wordt herhaald; een gesloten cirkel.

Zo ook wat betreft de dader van de vrachtwagenaanslag in Nice, Mohamed Bouhlel. Terwijl we eerst drie dagen informatie over ons heen gestort krijgen dat de man een soort bodybuildingfanaat was die nooit naar de moskee ging en psychisch heel erg in de war was, komt er nu informatie naar buiten dat Bouhlel waarschijnlijk medeplichtigen had naar wie hij sms’jes stuurde: “het materiaal is aangekomen”, of “breng de wapens naar punt C”. Met horten en stoten verschijnt die informatie nu ook bij de MSM.

De Britse Daily Mail kwam al eerder met een verhaal dat de dader voor zijn aanslag 100.000 euro  stuurde naar zijn familie in Tunesië langs illegale kanalen, volgens zijn broer ging het om zijn spaargeld. Een hoogst onwaarschijnlijke verklaring, aangezien we eerder vernamen dat Bouhlel in grote financiële moeilijkheden verkeerde als kleine zelfstandige koerier en gescheiden vader van drie kinderen.

Een relevant verhaal dus, van die 100.000 euro. Dat lijkt verdacht veel op bloedgeld dat Bouhlel vlak voor zijn daad had ontvangen. Waarom moet dit achterhaald worden door een Engelse journalist en zaten de Franse media én justitie (via hun samenwerking met de Tunesische politie en justitie) hier niet al lang bovenop? Het verhaal wordt tot nu toe in grote bladen als Le Monde of Le Figaro volkomen genegeerd.

Hetzelfde geldt voor een ander verhaal  dat op alternatieve (anti-islam) sites opduikt, namelijk dat de vader van Mohamed Bouhlel een lid zou zijn van de lang verboden, pas sinds 2011 toegestane fundamentalistische beweging  Ehnnada.   Deze beweging zou een soort filiaal zijn van de Moslim Broederschap in Tunesië. Ook dit verhaal wordt doodgezwegen in de MSM. Het wordt niet ontkend, niet bevestigd, niet onderzocht (klaarblijkelijk) maar simpelweg verzwegen.

Toch gaat het om politiek brisante informatie. De socialistische regering in Frankrijk is via hun subsidiecircuit nauw verbonden met de  Franse islamitische organisatie UOIF  welke mede opgericht is door ene Abdalla Ben Mansour, die op zijn beurt weer een prominent partijlid is van Ehnnada.

UOIF als door de Moslim Broederschap en andere radicale islamisten geïnfiltreerde of zelfs aangestuurde organisatie wordt niet alleen financieel gesteund door de Franse regering, de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve gaat ook regelmatig vrolijk met deze lieden op de foto.

cazeneuve
Minister Bernard Cazeneuve (rechts) op een selfie met UOIF leiders.

Kortom, zelfs een blinde kip kan zien dat er allerlei mogelijke links zijn tussen de dader van de aanslag in Nice en het islamisme, ook al was de dader geen Moskee-ganger. Veel van die informatie, zoals het verhaal van de 100.000 euro, of het verhaal van het lidmaatschap van zijn vader van de extremistische Ehnnada beweging, zijn voor een beetje journalist eenvoudig te achterhalen met wat telefoontjes naar collega-journalisten in Tunesië of de politie aldaar, lijkt mij.

Toch gebeurt dit niet. De MSM rusten op hun lauweren en typen elkaar’s verhaaltjes over van de gefrustreerde koerier en bodybuilder Mohamed Bouhlel die zijn vrouw sloeg en door drank en drugs ontspoorde totdat hij, als donderslag bij heldere hemel, een gruwelijke aanslag pleegde. Wie de waarheid wil achterhalen kan beter zelf gaan graven op internet, al moet je voorzichtig zijn want het internet wordt bevolkt door fantasten die de ene hoax na de andere verzinnen.

Juist daarom pleit ik ervoor om dat die conformistische MSM-journalisten eens uit hun luie stoel komen en weer ouderwetse onderzoeksjournalistiek gaan bedrijven. Het is harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen verliezen hun vertrouwen in de gezapige “wij-hebben-gelijk” journalistiek van de MSM, met hoog politiek-correct gehalte.

Advertenties

Een gedachte over “Wat de MSM niet over #NiceAttack vertellen

  1. MSM zijn net zoals jij afhankelijk van andere, vaak (overheids)bronnen. Er is wel degelijk verschil tussen bv enerzijds De Telegraaf en De Volkskrant. De MSM zijn wel magerder en gaan te veel naar mijn zin op de populariteitstoer, zowel linkse als rechtse media. Toen ik nog voor Het Vrije Volk, een arbeiderskrant, werkte (18 jr) werd door ons De Volkskrant ‘elitair links’ beschouwd en De Waarheid (CPN-krant) extreem links. De laatste namen we nooit serieus. Als je dan toch een rechts-links site (alleen achtergronden en opinies onder eigen naam) wil bekijken, dan moet je http://www.vandaagenmorgen.nl zien. Waar jij een keer een bijdrage overr Zwarte Piet hebt geleverd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s