Het is nu de hoogste tijd om iets te doen aan de veiligheid van de EU en het totaal uit de hand gelopen probleem van niet uitgenodigde migranten.

In de media heb ik gezien dat jullie als belangrijke eurocommissarissen nauw samenwerken. Jullie lijken onderling een goede klik te hebben. Ook lijkt het erop dat jullie af en toe streng worden toegesproken door je baas Jean-Claude Juncker.

frans federica

Wat dit te betekenen heeft weet ik niet, maar ik weet wel dat Federica verantwoordelijk is voor het Buitenlands Beleid en de Veiligheid van de EU. Ik weet ook dat Frans aangesteld was voor deregulering, maar inmiddels erop uit is gestuurd door Jean-Claude Juncker met een zak vol miljarden, toezeggingen van EU-lidmaatschap en vrij visumverkeer, om allerlei hele of halve dictators buiten de EU te overtuigen dat ze potentiële asielzoekers moeten tegenhouden.

Hoewel dit in het geval van Turkije enigszins lijkt te werken, zijn de nadelen van deze aanpak op de lange termijn groter dan de voordelen: de EU wordt permanent chantabel gemaakt. Bovendien vinden de migranten telkens weer een andere weg.

Gisteren werden er nog 4500 bootmigranten voor de kust van Libië opgehaald en naar Italië geëscorteerd door de veerdienst Frontex met als uitvoerend lid onze Koninklijke Marine. Dit is inmiddels dagelijkse koek.

Een unicum in onze geschiedenis: de schaarse Defensie middelen die we nog over hebben worden niet ingezet voor de landsverdediging, maar om een grootschalig omvolkingsproject te faciliteren waar de meerderheid van de bevolking niets in ziet.

Ik denk dat het anders moet.

Ik heb de analyse van Frans gelezen over de breed levende onvrede onder de Europese bevolking over de EU en de Brexit. Frans denkt dat het euvel verholpen kan worden door beter onderwijs, economische hervormingen en het knuffelen van de EU door politici.

Laat ik jullie maar meteen uit de droom helpen: daarover gaat het niet. De terechte onvrede van de EU-burgers, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten, gaat over het migratiebeleid van de EU, de economische verlamming die het gevolg is van de politiek gemotiveerde eenheidseuro en andere vormen van imperial overreach waaraan de EU lijdt.

Sovereign Borders
sovereignWat nu nodig is, dat is een Sovereign Borders aanpak vergelijkbaar met die van Australië. Dat wil zeggen, illegale migranten worden niet meer de EU binnengelaten. Natuurlijk moeten ze wel gered worden, maar daarna keurig afgezet op het punt van vertrek. Als dat om veiligheidsredenen niet mogelijk is moeten er neutrale plekken gezocht worden voor opvang buiten de EU. Ook in dit opzicht kunnen jullie veel leren van Australië.

Natuurlijk moeten echte vluchtelingen op een humane wijze geholpen worden. Maar doe dat in hun eigen regio. Dat is niet alleen ons belang, maar ook het belang van de landen waar zij vandaan komen.

Bottom_Billion_book_coverAls jullie het niet van mij willen aannemen, lees dan dit uitstekende stuk van professor Paul Collier, een progressieve migratiedeskundige die zich al decennia inzet voor de ontwikkeling van Afrika en het M.O.. Het is zijn levenswerk om de één miljard armste bewoners van deze aarde een beter lot te geven

De tijd van sprookjes vertellen op Facebook en elders is voorbij. Jullie moeten nu aan de slag. Als je  niet weet hoe het moet, stel dan de Australische ex-premier Tony Abbott aan als adviseur van de Europese Commissie (hij schijnt momenteel vrij te zijn) samen met de progressieve, maar realistische migratiedeskundige Prof. Paul Collier. Zo komen jullie er vast wel uit.

Stop de illegale migratie, zorg voor een beter perspectief voor de EU maar ook voor het Midden-Oosten en Afrika. En onthoud vooral: Sovereign Borders.

Veel succes gewenst!

Met vriendelijke groet, cordiali saluti,

Jan

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Beste Federica en Frans,

  1. Wel erg veel herhaling van zetten. Maar ik ben het in deze vorm wel voor het grootste deel met Jan eens. Een moeizaam probleem vormt wel het opzeggen of wijzigen van verdragen (VN en EU). Sommige lidstaten zullen het daarmee niet eens zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s