Vanochtend stond er weer een uitstekende column  van Leon de Winter in De Telegraaf over de uit de hand lopende politiek-correcte waanzin waarmee we dagelijks geconfronteerd worden. Dit keer ging het over het zorgvuldig wegpoetsen van alle naar de islam verwijzende gegevens in het transcript van de Orlando-aanslagpleger door de Obama-politie. Allah werd overal vervangen door God.

Dagelijks kun je tientallen voorbeelden vinden van de politiek-correcte waanzin en ontkenningsdrang van de huidige MSM en bestuurselite. Waar komt die onzin vandaan? Drie jaar geleden stond er een goed stuk  op DDS daarover (naam van de auteur is weggevallen). In feite kan het politiek-correcte denken terug herleid worden naar het cultureel marxisme van de Frankfurter Schule die  omstreeks 1924 was opgericht en sterk anti-westers was ingesteld.

Ik citeer uit dit artikel:

Naast de economische had het marxisme een culturele poot, die in 1923 gestalte kreeg in een instituut dat later bekend werd als de Frankfurter Schule. Van daaruit werd kritiek geleverd op de westerse cultuur en beschaving. Zij bestreed racisme, seksisme, kolonialisme, imperialisme, homohaat, fascisme en vreemdelingenhaat. Het christendom werd gezien als rem op de gewenste ontwikkelingen. Het doel was nu de vernietiging van de westerse cultuur met haar traditionele waarden en ook weer het scheppen van chaos, zij het met andere middelen dan het economische marxisme hanteerde.

Herbert Marcuse gaf in de jaren zestig het culturele marxisme in het Westen een grote impuls. Niet de arbeiders maakten de revolutie, maar studenten en academici. Door hun positie in de samenleving zouden die bij uitstek geschikt zijn om de revolutionaire voorhoede te vormen. Daarmee begon ‘de mars door de instituties’ en kwamen het onderwijs in al zijn geledingen, de nieuwsvoorziening, het bestuursapparaat en het welzijnswerk grotendeels in hun handen, wat zij nog steeds zijn. Het kapitalisme, het christendom, de heersende moraal, het gezin, het nationalisme en het patriottisme moesten het voortaan ontgelden en het onderwijs moest op de schop. Vrouwen moesten zelfstandiger worden en gaan werken. Het christendom, waar het individu centraal staat, kwam onder vuur; het staat fundamenteel tegenover het communisme dat het collectief boven het individu stelt.

Zo zien we helder in beeld gebracht waar deze politiek georkestreerde westerse zelfhaat en ontkenningsdrang vandaan komt. Veel van onze leiders (Obama, Merkel, Hollande) zijn in deze cultureel-marxistische traditie opgeleid aan de universiteiten van de jaren zestig en zeventig.

Inmiddels begint een tegenbeweging op gang te komen; zie een Trump in de VS, een Wilders of een Marine Le Pen in West-Europa of een Victor Orbán in Hongarije.  De laatste is aan de macht en we kunnen wel stellen dat Oost-Europa zich al heeft afgekeerd van de “zegeningen” van het cultureel-marxisme, maar of dat in de VS en West-Europa nog zal lukken is de vraag.

De eenheid van linkse media en de corporatistisch ingestelde elite is bijzonder groot en zij zullen niet aarzelen hun demoniseringswapen in te zetten. Zo zien we nu dat Hillary Clinton uitloopt op presidentskandidaat Donald Trump met steun van bevriende media.

De multiculturele samenleving
Omdat de cultureel-marxisten hun lot nauw hebben verbonden met de multiculturele samenleving krijg je automatisch het gevoel dat je je tegen de multiculturele samenleving moet keren om het cultureel marxisme nog te keren. En dan hebben ze je meteen waar ze je willen hebben, want kunnen roepen “racist!”of “fascist!”.

Ben ik dan tegen de multiculturele samenleving? Ik heb zelf een multicultureel gezin en ik vind het ook leuk om met mensen uit verschillende culturen om te gaan. Ik heb geen innig verlangen om terug te gaan naar een tijd waarin je alleen maar roomblanke spruitjes-etende Nederlanders tegenkwam op straat, dat zogenaamde racistische frame laat ik me ook niet aanleunen.

Het ongemak ontstaat wanneer je het gevoel krijgt overruled te worden en een minderheid in eigen land wordt (of in je eigen buurt) om met Martin Bosma te spreken. Als ik naar de zwemles van mijn kinderen ga en voor me zit een hele rij moeders met hoofddoeken die geen boe of bah zeggen, voel ik me niet op mijn gemak.

Wanneer ik het ontsporende deel van de 2e/3e/4e generatie allochtonen (stenengooiers, criminelen of geradicaliseerden) bezie dan wordt het ongemak nog groter. Natuurlijk past daarbij de kanttekening dat een deel van de autochtone jeugd ook ontspoort (zie voetbalvandalen en ander tuig) terwijl heel veel allochtone jongeren het prima doen. Waarvan akte.

intocht 1960 met twee
Mijn grootvader  als Sint met twee Zwarte Pieten in 1960.

Wanneer mensen die zich niet prettig voelen met aspecten van onze Nederlandse cultuur zoals de Zwarte Piet-figuur  bij het Sinterklaasfeest op hoge toon afschaffing van (delen van) die traditie eisen zonder enig gevoel voor of kennis van de oorsprong ervan, ontstaat bij velen van ons een gevoel van irritatie.

Mijn eigen simpele zienswijze is dat ik niets tegen immigratie heb maar wel tegen ongecontroleerde massa-immigratie van groepen mensen die niet of nauwelijks in te passen zijn in onze westerse vrijheidscultuur. Alles met mate, om maar eens een cliché te berde te brengen. We mogen best wat meer opkomen voor onze Nederlandse cultuur die ons veel vrijheid en welvaart heeft gebracht.

De rationele, verstandige burger komt steeds meer tussen twee vuren te staan: aan de ene kant de blèrende en de waarheid verdoezelende cultureel-marxisten die nu aan de macht zijn, aan de andere kant een tegenbeweging die sterker wordt maar in de flank daarvan bevinden zich eigen volk eerst groepen die soms (van de weeromstuit?) doorslaan in regelrecht racisme. Hierbij bevinden zich ook zeer dubieuze extreem-rechtse groepjes, die het nu kennelijk de juiste tijd vinden om uit hun holen te kruipen.

Je moet tegenwoordig een soort evenwichtskunstenaar zijn om in balans te blijven tussen al die extremen.

 

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Multiculti en cultureel marxisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s