Vandaag zal de Duitse bondskanselier Angela Merkel – ook wel bekend als Angela de Waanzinnige  – in het Zeeuwse Middelburg een onderscheiding ontvangen van een dubieus internatonaal genootschap. Waarom: omdat zij zich met hart en ziel heeft ingezet voor het ondermijnen van een aantal Europese vrijheden. Ze wordt beloond voor het bevorderen van vier cruciale Onvrijheden.

Welke zijn de vier vrijheden die Merkel met zoveel succes ondermijnt? Dat zijn de volgende:

  1. De vrijheid van de bevolking om de eigen cultuur te behouden

Net als veel andere mensen willen ook de Duitsers graag hun medemenselijkheid tonen in het geval van humanitaire crises, maar ze willen ook hun eigen cultuur en identiteit behouden. Ze vinden het daarom prettig dat er regels en grenzen zijn, zoals bijvoorbeeld de Dublin-regel dat asielzoekers opgevangen moeten worden in het land van aankomst. Doordat Angela Merkel op een zondag in september 2015 die regels eigenhandig opzij zette en de grenzen open zette voor alle Syrische asielzoekers, ook als zij uit veilige landen kwamen, heeft Angela Merkel succesvol een einde gemaakt aan die vrijheid;

  1. De vrijheid van landen om niet door andere staten overheerst te worden

Toen Merkel doorkreeg dat de toestroom van miljoenen asielzoekers zelfs het welvarende Duitsland in grote problemen bracht, besloot zij een deel van de druk te verleggen naar de andere EU-staten door het opleggen van verplichte quota. Zij vindt immers dat ze behalve de baas van Duitsland ook de baas van Europa is. Helaas voor Merkel kwamen een aantal regeringsleiders zoals de Hongaarse premier Victor Orbán of de nieuwe Poolse regering hiertegen in opstand, waardoor dit deel van haar plan nog niet helemaal is gelukt. Maar haar nijvere streven deze nationale  vrijheid vanuit haar kanselarij volledig kalt te stellen, heeft toch geleid tot een lovende jury-beoordeling;

  1. De sexuele vrijheid van de vrouw

Door het bevorden van massa-immigratie uit landen waar de sexuele onderdanigheid van de vrouw gezien wordt als iets nastrevenswaardigs, heeft Merkel succesvol een beperking doorgevoerd van de sexuele vrijheid van  Europese vrouwen. Niet dat hier in Europa alles perfect is en dat wij geen sexuele geweld kenden; integendeel, maar zoiets monsterlijks als de massale groepsverkrachtingen bij het station van Keulen van Nieuwjaar 2015/2016 hadden wij niet meegemaakt de laatste decennia. Dankzij Merkel is dat dan toch gelukt en durven veel vrouwen ’s avonds niet meer alleen over straat. De jury geeft hiervoor een tien;

  1. De vrijheid van meningsuiting

Doordat een aantal landen dwars lagen bij Merkel’s verplichte quotaregeling voor asielzoekers (zie punt twee) ging Merkel een samenwerking aan met de mensenrechten en persvrijheden onderdrukkende macho-president van Turkije, Recep Erdoğan. Inmiddels heeft dit zijn weerslag op de vrijheid van meningsuiting in Duitsland; de satiricus Jan Böhmermann wordt met toestemming van Merkel voor de rechter gesleept om haar nieuwe Turkse macho-vriend te behagen. Ook met dit voornemen is de vrijheidshatende jury bijzonder ingenomen.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zijn donderdag aanwezig bij de uitreiking van de award in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Minister-president Mark Rutte reikt persoonlijk de International Four Unfreedoms Award uit aan bondskanselier Angela Merkel.

Waarom? Omdat Nederland nu eenmaal graag voorop loopt als er iets internationaals gevierd moet worden, ongeacht de schade die er wordt aangericht. Daardoor wordt onze welvaart al decennia ondermijnd, behalve dan van een kleine groep die er steeds beter op wordt. Deze elite gaat heel toevallig ook over het uitdelen van deze belangrijke onderscheiding voor het bevorderen van onvrijheid.

Op de terugreis naar de kanselarij in Berlijn zal Merkel ook nog dankbaar de gelukstelegrammen in ontvangst nemen van Barack Obama en George Soros en zij zal dan gelukzalig glimlachen.

 

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Merkel en de Vier Onvrijheden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s