Gisteravond zagen we in de talkshow Pauw een aantal slachtoffers, nabestaanden en benadeelden van het schietdrama in Alphen aan de Rijn in 2011 aan het woord. Het waren zonder uitzondering wrange verhalen.

Allen voelden zich in de maling genomen door de mooie woorden destijds van premier Rutte, die had gezegd dat zij niet in de steek zouden worden gelaten door de overheid. Uiteindelijk draaien ze in veel gevallen zelf op voor de extra schade, of krijgen geen antwoord op simpele vragen.

Eén van hen, een man die zijn winkel moest sluiten in winkelcentrum de Ridderhof als gevolg van het schietdrama, merkte aan het einde van de uitzending op:

Er is in Nederland geen nationaal belang meer, alleen nog maar politiek belang.

Tja, dat komt overeen met veel van de analyses die ik de afgelopen jaren heb gemaakt in mijn blogs.

We hebben een politieke kaste die zich met steeds meer bemoeit, maar de resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven. Van de eenheidseuro (duizenden miljarden euro’s aan welvaartsverlies) of het Fyra drama (kosten ruim 11 miljard euro), de talloze mislukte ICT projecten (kosten niet meer te becijferen), de totaal mislukte hervorming van het zorgstelsel  tot en met de averechts werkende “hervorming” van de arbeidsmarkt door Lodewijk Asscher: de lijst is lang van mislukte bemoeienissen van politici. Ik zou er nog heel veel aan kunnen toevoegen natuurlijk. 

En dan hebben we de mooie beloftes van Mark Rutte: iedereen krijgt 1000 euro, geen cent extra naar de Grieken, de onderste steen komt boven (MH17), wij laten u niet alleen (Alphen aan de Rijn).

De woorden beginnen steeds holler te klinken.

En dat is niet alleen in Nederland zo. In Frankrijk baarde de schrijver Eric Zemmour veel opzien met zijn analyse ‘Le Suicide Français‘ die erop neerkomt dat het land eind jaren zestig zijn ziel heeft verkocht aan het globalisme en sindsdien wordt geregeerd door zowel linkse (post-1968) als rechtse (ultraliberale) elites die, hoe verschillend ze ook zijn, in ieder geval gemeen hebben dat ze de natiestaat en daarmee de belangen van grote delen van de eigen bevolking verkwanselen.

Waarbij zij zelf op een wonderbaarlijke manier er steeds beter van worden.

Internationale solidariteit is het mantra van links.
Meer handel is goed voor ons, is het mantra van rechts.

Dat continenten op oneerlijke basis met elkaar concurreren, of dat er een gigantische cultuurclash is ontstaan in het Westen door het beleid van ongecontroleerde massa-immigratie, zijn bittere waarheden die ze het liefst onder het tapijt schuiven.

En daarover worden mensen steeds bozer, net zoals de slachtoffers, nabestaanden en benadeelden van de schietpartij in Alphen aan de Rijn steeds bozer worden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s