Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik heb sterk het idee dat wij (de burgers van Nederland) sinds een jaar of vijftien gekookt worden als een stel levende garnalen door onze overheid en daarmee samenspannende krachten, zoals multinationals en grote beleggers.

Het gaat weliswaar langzaam, maar uiteindelijk zullen we het begeven in het kokende water waarin we gegooid zijn.

Natuurlijk, vroeger werden burgers en bedrijven ook uitgeknepen door de overheid middels de belastingen. En wanneer dat uit de hand liep, zoals in de periode Den Uyl, was er een democratisch proces om dat te corrigeren en kwam alles (min of meer) op zijn pootjes terecht.

Sinds de EU (1992) en de euro (2002) gaat dat proces veel  stiekemer. De bedoeling is dat we gekookt worden zonder dat we in de gaten hebben dat we in de pan zitten, om maar bij de beeldspraak te blijven.

Om te beginnen werd onze gulden veel te goedkoop ingewisseld voor de euro, een grapje dat de Nederlandse burgers en bedrijven maar liefst 700 miljard euro aan welvaart heeft gekost, zoals Jean Wanningen in 2013 voorrekende (inmiddels zal de rekening nog verder opgelopen zijn).  Nederland zakte hierdoor qua koopkracht van een toppositie in Europa naar een 15e plaats. De elite profiteerde; de voedselbanken explodeerden. Het is hier ook na te lezen bij de econoom Drs. Harry Geels.

Dan heb je daar bovenop de verschillende noodfondsen waar Nederland aan moet bijdragen om de euro overeind te houden. Weer een kostenpost van miljarden euro’s, los van onze netto bijdrage aan de EU van vele miljarden. Er is niet één land in Europa waar de burger zoveel betaalt aan EU-bijdrage als Nederland. En wat te zeggen van de kosten van asielopvang, die dwingend opgelegd wordt door allerlei EU-regeltjes en verdragen? Wederom hebben we het over miljarden.

Dan heb ik het nog niet gehad over het beleid van ultralage rente door de ECB waardoor het Nederlandse pensioenstelsel wordt opgeblazen. Van de week verscheen een interessant artikel van de Duitse topeconoom Hans-Werner Sinn. Het rentebeleid van de ECB kost de Duitse burgers 327 miljard euro, terwijl de crisislanden ca. 400 miljard euro aan gratis geld krijgen en dus minder drang hebben om te hervormen. Voor Nederland kun je ongetwijfeld een soortgelijk sommetje maken.

Onze regeerders zetten zich niet in om het maximale te bereiken voor Nederlandse burgers en bedrijven. Ze gloriëren in hun dubbelrollen (Dijsselbloem, Rutte). Hun carrièreperspectief bij afzwaaien in de regering ligt in de meeste gevallen bij de EU dus daar ligt ook hun loyaliteit. Ik heb eerder voorgesteld hier paal en perk aan te stellen door dubbelfuncties te verbieden.

“De nationale zaak”  is een vies woord volgens onze elite
Opkomen voor het nationaal belang is al vele jaren een vies woord bij onze eurofiele elite. De parlementaire enquete over de falikant mislukte aanbesteding van HSL en Fyra (kosten ca. 11 miljard euro) was veelzeggend. Minister Netelenbos wilde destijds de HSL aanbesteden via de NS en dus de nationale kaart spelen, maar door eurofielen in het kabinet zoals Laurens-Jan Brinkhorst werd dat onmogelijk gemaakt. Uiteindelijk schreef Netelenbos in haar wanhoop een brief aan premier Kok, die de brief voor de voltallige ministerraad ongelezen verscheurde. Want: Europese regeltjes… Lees het hier nog eens na.

Ook afgelopen vrijdag werden we weer getrakteerd op zo’n Europees toneelstukje waar verstandige burgers zo langzamerhand doorheen kijken. Onder voorzitterschap van Mark Rutte werd op de zoveelste Eurotop  een  zogenaamd geweldige deal tussen EU en Turkije bereikt om de stroom asielzoekers uit Turkije iets in te dammen. Maar ten koste van wat? Zes miljard euro gaan naar Turkije plus de Turken krijgen binnenkort visumvrij verkeer, net als Oekraïne overigens.

Conclusie: de migratiestromen zullen per saldo nauwelijks afnemen en zich hooguit iets verleggen (Libië is het nieuwe El Dorado van de mensensmokkelaars). Bovendien worden er door de EU dus weer nieuwe migratiestromen op gang gebracht (Turken, Oekraïners).

Er is nu een voorbeeld gesteld dat een land (Turkije) met miljarden is afgekocht om de vluchtelingenstroom iets af te remmen. Dat zal uiteraard bekend zijn bij andere staten rond de Middellandse Zee waar vluchtelingen vertrekken dus die zien meteen  een leuk verdienmodel, dat hen op een presenteerblaadje wordt aangereikt door de EU.

In alle gevallen, linksom of rechtsom, komt de rekening bij ons terecht. We worden gekookt als een stel (nog net) levende garnalen. Misschien is het tijd om uit de pan te springen, zolang het nog kan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s