Vandaag dan de veelbesproken tweede Vluchtelingentop van de EU, met de bedoeling dat de “deal” EU-Turkije rondkomt. Aan het gesteggel vooraf te merken moeten we er maar niet te veel van verwachten. Dit even los van de principiële bezwaren die er sowieso tegen deze deal zijn.

Zoals ik al eerder heb opgemerkt is het afhankelijk maken van je migratiebeleid van derden (op dit moment, bijvoorbeeld van allerlei gesteggel tussen Cyprus en Turkije) een teken van ongelooflijk zwak leiderschap. We hebben te maken met “leiders”als Merkel en Hollande die gevormd zijn door het cultureel marxisme van de jaren 60 en 70 en geen daadkrachtige besluiten kunnen of willen nemen. In het EU-apparaat zelf is het al niet veel beter gesteld, met types als Juncker of Timmermans.

Zo zagen we het vorig jaar gebeuren dat 1,8 miljoen illegale migranten de grens van de EU overstaken. Dit jaar worden er 2 tot 3 miljoen verwacht. Volgens migratiedeskundige Paul Collier staat door verschillende oorzaken (conflicten, honger, armoede etc.) ons een eerste migratiegolf van 10 – 14 miljoen man te wachten uit het Midden-Oosten en Afrika. Daar achteraan zal een tweede golf komen van ca. 100 miljoen man of meer.

Als we hier geen paal en perk aan stellen zal Europa overweldigd worden en “endgültig” geïslamiseerd, wat ook betekent dat we alle gewelddadige conflicten van het Midden-Oosten hier importeren. Alsof we al niet genoeg daarvan op ons bordje hebben liggen na de massa-immigratie van de afgelopen veertig jaar!

Volgens mij kun je dan niet anders doen dan je eigen grens verdedigen en inzetten op meer hulp ter plaatse, maar volgens GroenLinks leider Jesse Klaver moeten we deze migratiegolf accepteren als realiteit, de komende vijf jaar de illegale stroom gewoon in stand houden en daarnaast alvast beginnen een legale stroom migranten te faciliteren. Waarschijnlijk is ook Klaver een product van het cultureel marxisme in ons onderwijs, hoewel hij niet erg ver schijnt te zijn gekomen op school.

Merkelmoe
Intussen valt me op hoe Merkelmoe Europa is. Angela Merkel die dacht vrienden te maken met haar Willkommenskultur, is volkomen geïsoleerd komen te staan. Het vreemde is dat dit zowel geldt voor voor- en tegenstanders van Merkel’s ruime toelatingsbeleid en ook voor zowel voor- en tegenstanders van de EU-superstaat. Iedereen heeft op dit moment wat te mopperen op Merkel.

Zelfverklaard eurofiel Guy Verhofstadt vindt de EU-Turkije deal die Merkel in het geheim sinds september 2015 voorbereid heeft een zwaktebod. Marine Le Pen van het Franse Front National vindt dat ook, om maar eens twee uitersten te noemen van het politieke spectrum. In Merkel’s eigen land Duitsland heeft 75% van de bevolking geen enkele fiducie in haar EU-Turkije deal, was gisteren te lezen op de site van Die Welt.

Kortom, Europa is Merkelmoe en de bondskanselier zelf oogt vermoeid en depressief. Misschien kan ze maar beter vervroegd met pensioen gaan en wat vrijwilligerswerk doen in de buurt. Schäuble kan dan als tussenpaus de ongelooflijke rommel opruimen die Merkel heeft achtergelaten.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s