Zaterdag was het weer eens zover. Martin Schulz, de voorzitter van het Europese Parlement – een man van wie je enige neutraliteit zou mogen verwachten – hield via een interview een haatspeech tegen Marine Le Pen en Donald Trump. Zijn betoog was doorspekt van insinuaties, onjuistheden en leugens.

Nu weten we al dat veel politici van de gevestigde orde een onthutsend gebrek aan ideeën hebben en dat proberen te maskeren door aanvallen op de nationale bewegingen die nu ontstaan in Europa. Zo zagen we onlangs dat PvdA-voorzitter Hans Spekman bij het 70-jarige jubileum van die partij niets beters wist te verzinnen dan een frontale aanval op Wilders.

In het Franse blad Le Monde vinden we een weergave van de woorden van Schulz die Marine Le Pen beschuldigt een zondebok-politiek te voeren en geen enkele concrete oplossing te bieden.

Grotere onzin bestaat er niet. Terwijl Schulz zelf een zondebok-politiek voert (namelijk de nationale bewegingen de schuld geeft van alles wat fout gaat) en ieder debat over de monetaire en beleidsmatige oorzaken van de stagnatie en misère in Europa uit de weg gaat, houdt het Front National van Marine Le Pen zich nu juist wel bezig met de oorzaken.

Marine
Marine Le Pen in het Europese Parlement

Zo zien we dat FN al jaren onderzoek doet naar de euro met een groep economische deskundigen. De positie van FN is dat zij met Frankrijk uit de eurozone willen stappen om weer een aangepast nationaal monetair beleid te kunnen voeren, maar wel open staan voor een Europese gemeenschappelijke munt naast de nationale. Zie uitleg op de site van FN 

Terwijl FN dus wél oplossingen aandraagt, is het juist Schulz die dat niet doet en op ondemocratische wijze zijn macht probeert door te drukken. Dat gaf hij enige tijd geleden ook openlijk aan in een interview  waarin hij EU-lidstaat Hongarije bedreigde met een Kampf. Zie dit verslag van GeenStijl. 

Letterlijk zei Schulz het volgende:

“Wir müssen das Europa des Gemeinschaftsgeistes notfalls jetzt auch mal mit Macht durchsetzen. Wir setzen uns notfalls auch in einem Kampf gegen die anderen durch.”

Schulz1En dit heerschap beschuldigt andere partijen ervan niet democratisch te zijn! Waarschijnlijk heeft hij Marine Le Pen nog niet vergeven dat zei hem laatst in het Europese Parlement subtiel aangaf dat zijn EU-vrachtboot vol immigratie- en eurowaanzin zinkende is en hij mag hopen dat de nationale reddingsboten op tijd zullen arriveren. Wetende dat er in 2015 1,8 miljoen mensen illegaal de EU-grens overstaken (een stijging van 564%) is het duidelijk wie er gelijk had in dit mini-debatje.

Vervolgens gaat Schulz nog in op de tweede ronde van de Franse regionale verkiezingen in december, toen FN in de tweede ronde 37% van de stemmen haalde. Schulz combineert dat met de opkomst van 58% en concludeert dan dat 85% van de Fransen op andere partijen stemmen dan FN. Een staaltje van creatieve boekhouding waar zelfs een Stalin zich voor geschaamd zou hebben, maar bij Martin Schulz is alles mogelijk.

Het zal u niet verbazen dat Schulz op het einde van het vraaggesprek nog even Donald Trump ervan langs geeft en hem afschildert als een grote bedreiging voor de wereldvrede om vervolgens Hillary Clinton, of all people, aan te prijzen als de beste garantie voor vrede en veiligheid. U weet wel, dezelfde Hillary die als Secretary of State bij Obama aandrong op regime change in Libië maar niets deed in Syrië, waardoor wij nu met miljoenen vluchtelingen zitten.

We zullen Martin Schulz maar aan zijn lot overlaten op deze zonnige zondag en hopen dat de Duitse kiezers vandaag de gevestigde partijen het pak slaag geven dat zij verdienen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s