Naar het zich laat aanzien heeft de EU gisteravond  in grote lijnen een deal gesloten met Turkije. Bondskanselier Angela Merkel spreekt van een doorbraak. Turkije zou 6 miljard euro krijgen, visumvrij verkeer en een versnelde toetreding tot de EU. In ruil daarvoor gaan de Turken illegale migranten terugnemen, maar de EU verplicht zich om voor iedere teruggestuurde Syriër via een luchtbrug een andere over te laten komen.

Over een week moeten de details nader worden uitgewerkt zodat de deal 17 of 18 maart rond is, maar nu is al duidelijk dat:

1. De EU zich op een slaafse manier volledig afhankelijk maakt van wat de steeds dictatorialer geregeerde Turken doen;
2. De druk bij ons qua stroom asielzoekers niet echt zal afnemen; de stroom Syrische asielzoekers blijft immers gelijk en daarnaast zullen niet-Syrische asielzoekers andere routes gaan zoeken dan de Turkse.

Kortom, het bureaucratische cabaret dat EU heet (door sommigen EUSSR genoemd) nam weer eens bizarre vormen aan. Er is sprake van een zwaktebod door de buitengewoon zwakke leiders van de EU, die zelf geen grenzen durven stellen (letterlijk en figuurlijk) en daarom maar in zee gaan met een dubieuze partner.

Uit de schaarse beelden die overkwamen uit Brussel krijg je de indruk dat Mark Rutte als een koorknaap om de almachtige Merkel heen dartelt, terwijl François Hollande er met een tamelijk nors gezicht bij staat. De Turkse premier Davutoğlu en EU “president” Tusk lijken bijzonder in hun nopjes.

eu-tuerkei-gipfel-111-_v-modPremium
Hoofdrolspelers van de EU vluchtelingentop van maandag 7 maart 2016.

Ondertussen zagen we op de Nederlandse TV in het programma Pauw PvdA-leider Diederik Samsom, de man die vrijwel geen enkele electorale aanhang meer heeft, buitengewoon verheugd reageren dat zijn luchtbrugplan nu werkelijkheid lijkt te worden. Verse PvdA-stemmers in aantocht, zal Samsom wel denken.

Dat laatste zal hard nodig zijn, want van de oorspronkelijke PvdA-aanhang is weinig meer over. Vooral de werkloos geworden of in laagbetaalde banen verzeilde 50-plussers hebben het zwaar. Na jarenlang ingeboet te hebben op het eigen vermogen wacht voor velen nu de deurwaarder en binnenkort zelfs dakloosheid, terwijl EU-provincie Nederland miljarden uitgeeft aan de opvang van vermoedelijk ongeveer 100.000 asielzoekers per jaar. Gisteren verscheen daarover nog een open brief in De Telegraaf.

Zo wordt het grote marxistische EU-project van vernietiging van de oorspronkelijke natiestaten en hun culturele identiteiten weer een stap verder gebracht, onder aanvoering van Angela de Waanzinnige. Het lijkt erop dat de Oost-Europese staten hieraan niet of nauwelijks mee zullen doen, zodat de bulk van de asielzoekers en dus van de sluipende islamisering, hier bij ons in West-Europa terecht komt.

Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik kan het zo langzamerhand niet meer aanzien.

 

 

Advertenties

4 gedachtes over “De EU-deal met Turkije

  1. Beste Jan, bedankt voor je uiteenzetting.
    Met mij zijn vele andere mensen bevreesd voor de toekomst.
    De door het volk gekozen politici hebben toch een andere agenda gehad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s